Ab ten Have wint het ‘blauwe jasje’

De Herenmiddag competitie 2023 is gewonnen door Ab ten Have. De competitie was spannend tot en met de laatste wedstrijd. Jaap Zuiderveld stond lange tijd op de eerste plaats. Ab ten Have en Gerrit Locher naderden steeds meer. Voorafgaande aan  de wedstrijd vandaag was de stand 177 voor Jaap, 176 voor Ab en voor Gerrit 175 stableford punten.

Ab verbeterde vandaag zijn laagste score met drie punten en Jaap en Gerrit verbeterden hun laagste score vandaag niet. Dit betekent dat Ab met een totaal van 179 stableford punten winnaar is van de Herenmiddag competitie 2023. Van harte gefeliciteerd!

Over het blauwe jasje

De finale van de Herenmiddag competitie was jarenlang geen bijzonder glorieuze-, eerder een wat sobere gebeurtenis. In 2015 kwam iemand op het idee om voor de Herenmiddagcompetitie een gouden moment te creëren.

In navolging van de ‘Masters’ werd besloten om de winnaar van de Herenmiddagcompetitie te huldigen door hem tijdens de prijsuitreiking op de laatste competitiedag in een ‘Herenmiddag-colbertje’ te steken. De draagtijd van het jasje is begrensd, namelijk zo lang als de prijsuitreiking duurt.  

Alle heren van onze golfvereniging, maar ook gastspelers zijn van harte welkom tijdens de Herenmiddag en worden van mei t/m september uitgedaagd om ‘het Blauwe Jasje’

De winnaars van de Herenmiddag competitie en dragers van ‘het blauwe jasje’ zijn tot dusver:

2023 Ab ten Have

2022 Gerard Vloedgraven

2021 Geen winnaar

2020 Jaap Zuiderveld

2019 Kevin Kienstra

2018 Hendrik Engels

2017 Hendrik Engels

2016 Willem Kiewiet

2015 Roland Blom

Meer nieuws

NGF-competitie 2024 achter de rug

Update 3 mei 2024 De NGF-competitie 2024 is voor de beide Amelander golfteams weer gespeeld. In hun laatste wedstrijd speelde Heren 50+ op ‘De Groene

Word lid!

Wilt u lid worden van onze golfvereniging? Lees meer op onze leden pagina.