Frans Kienstra Clubkampioen Matchplay

Het Matchplay Clubkampioenschap 2023 voor de heren is gewonnen door Frans Kienstra. Zoon Kevin werd tweede. In de halve finale vanochtend speelde Edwin van den Elst tegen Kevin en Wilko van der Meer tegen Frans.

Het was een  unieke finale: vader tegen zoon! Voor Frans was het de eerste keer dat hij Clubkampioen Matchplay werd. Van harte gefeliciteerd!

Het Clubkampioenschap Dames 2023 is helaas vanwege te geringe belangstelling niet van start gegaan.

Matchplay is een apart spelletje. Op iedere hole begin je weer opnieuw; wat gedaan is, is gedaan. Of je nou ‘up’ staat of ‘down’, elke hole is een nieuw begin van de partij met steeds weer nieuwe kansen. Je speelt tenslotte tegen een speler en niet tegen de baan zoals bij strokeplay en stableford. Bij matchplay is het een uitdaging om jezelf te blijven uitdagen en gefocust te blijven. Hoe je dat kunt doen wordt uitgelegd op de NGF-website.

Voor het clubkampioenschap van onze vereniging geldt een maximum van 16 leden. Zodoende hoeft geen voorronde te worden gespeeld. Bij het maximum aantal van 16 deelnemers wordt steeds gestart voor 18 holes vanaf de backtees en zijn er vier ronden voor degene die tot en met de finale spelen. Er is geen handicap verrekening. Na iedere ronde blijft de helft van de spelers over als winnaar en deze spelen in de volgende ronde weer tegen elkaar. Matchplay betekent echter niet dat hogere handicappers op voorhand kansloos zijn. Een verloren bal in de rough van je tegenstander met een lagere handicap kan zomaar betekenen dat je als hogere handicapper de betreffende hole wint. 

De plaatsing gaat als volgt. De kampioen van het voorgaande kampioenschap wordt in het schema als nr. 1 geplaatst. De overige spelers worden ingedeeld op basis van hun exact-handicap, waarbij de laagste handicap aantreedt tegen de hoogste etc. Spelers met de laagste handicaps krijgen een bye indien het aantal inschrijvingen geen vol schema oplevert. Uitgangspunt is een minimum aantal deelnemers van 8.

Heb je komend weekend zin en tijd om Matchplay Clubkampioen te worden, schrijf je dan in!

Meer nieuws

Word lid!

Wilt u lid worden van onze golfvereniging? Lees meer op onze leden pagina.