Dirk-Jan Bender Clubkampioen PAR 3 Baan

Bij het Clubkampioenschap PAR 3 liggen de winnende scores doorgaans dicht bij elkaar en komt het aan op ‘knokken tot de laatste hole’ . Zo ook vandaag. Na negen holes bleken Dirk-Jan Bender en Kevin Kienstra hetzelfde aantal slagen te hebben gespeeld: 28. Ernest Groosman volgde op één slag. De drie leiders speelden echter in verschillende flights en waren zich er niet van bewust waar ze – qua score – ten opzichte van elkaar stonden na negen holes. Na 18 holes werd duidelijk dat de nek-aan-nek-race zich op de tweede negen had voortgezet en er sprake was geweest van een verbeten strijd.

Dirk-Jan en Kevin eindigden met dezelfde score van 59 slagen, gevolgd door Ernest met 61 slagen. Omdat Dirk-Jan op de laatste 6 holes één slag minder bleek te hebben werd hij winnaar en Kevin tweede. Ernest eindigde als derde.

Velen van ons zijn er begonnen met de eerste golfrondjes: de PAR 3 baan. Een unieke mogelijkheid op Ameland om de eerste golfbeginselen te beoefenen en je voor te bereiden op de grote baan. De PAR 3 baan biedt echter meer dan alleen het oefenen. De uitdaging om op elke hole een par te maken is op de PAR 3 baan iets wat eerder binnen je bereik ligt dan op de grote baan. Ondanks dat is het in de afgelopen tien jaar maar één keer gebeurd dat er een score van 54 slagen over 18 holes werd neergezet tijdens het Clubkampioenschap PAR 3. Het was Edwin Poldervaart in 2015 die dat prachtige resultaat bereikte. Laat dit resultaat een inspiratiebron zijn om te verbeteren. De aanvang is 13.32 uur. Je kunt je opgeven via E-Golf4U.

De PAR 3 baan werd in 2005 geopend door Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven met ‘een ferme tik tegen een golfbal’. 

Word lid!

Wilt u lid worden van onze golfvereniging? Lees meer op onze leden pagina.